Wat als de internationale merkidentiteit niet aansluit op de Nederlandse markt?

home

Het is een misvatting dat je je niet bezig hoeft te houden met merkidentiteit als die internationaal is bepaald. Juist dan kan een merktraject helpen om aansluiting te vinden op de nationale markt.

Probleem

De internationale merkidentiteit houdt geen rekening met de lokale cultuur, markt of merkperceptie, waardoor de concurrentiepositie van de Nederlandse divisie onder druk komt te staan.

Onze visie

Iedere merkidentiteit of huisstijl heeft een bepaalde speelruimte die je kunt benutten om andere accenten te leggen. Zo kun je conformeren aan de internationale merkidentiteit en tóch afstemmen op de lokale markt.

Onze oplossing

We geven je inzicht in de bouwstenen van de internationale merkidentiteit en maken concreet op welke punten deze wringt met de lokale identiteit en behoeften. Vervolgens laten we zien wat de reikwijdte is van de merkidentiteit en huisstijl, wat keuzes en consequenties zijn en hoe je de gekozen oplossingsrichting kunt vertalen naar de praktijk. Ook daar helpen we je graag bij, eventueel in samenwerking met je bestaande leveranciers.

Meer weten?

Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking. Dan leggen we je graag uit wat we hiermee kunnen oplossen. Niet alleen op het gebied van marketing, maar bijvoorbeeld ook voor personeelswerving.

No items found.
Voor wie we dit doen

Blog

Hoe kunnen we onze startup effectief presenteren aan investeerders en klanten?

Bij een startup zijn veel dingen nog niet tastbaar of bewezen succesvol. Je hebt een goed verhaal nodig om investeerders en potentiële klanten te overtuigen. Een merkidentiteit kan daarbij helpen.

lees meer

Hoe kan ik als investeerder de potentie van een bedrijf benutten?

Met jouw kapitaalinjectie kan een bedrijf nieuwe stappen zetten. Maar in welke richting? En hoe kun je er als investeerder voor zorgen dat de potentie van het bedrijf optimaal wordt benut?

lees meer

Saxion Hogescholen

Structuur aanbrengen in de merkidentiteit van Saxion Hogescholen

lees meer

We hebben moeite om uitvoering te geven aan onze merkidentiteit. Hoe lossen we dat op?

Soms heb je alle elementen voor een sterke merkidentiteit in handen en tóch kun je er in de praktijk niet goed mee uit de voeten. Vaak liggen de verschillende puzzelstukjes dan nog niet op hun plek…

lees meer

Audi Magazine

Concept en design van Audi Magazine Belgie

lees meer

Tegua

Marktstrategie, merkontwikkeling en packaging voor een nieuw merk pindakaas.

lees meer

Produlab Pharma

Ontwikkelen van een merkidentiteit voor Produlab Pharma

lees meer

Hoe introduceer je een bestaand product in een nieuw marktsegment?

Vaak sluit de merkuitstraling van een bestaand product niet aan op de doelgroep of het concurrentieveld van een nieuw marktsegment. Hoe los je dat op?

lees meer

Bredabest

Ontwikkelen van een Corporate Identity voor Bredabest

lees meer

Wat kunnen onze medewerkers voor ons merk betekenen?

Mensen maken je merk! Ze brengen het merk tot leven en bepalen of de merkbelofte wordt waargemaakt. Medewerkers zijn ook belangrijke ambassadeurs bij personeelswerving. Maar hoe zet je ze in voor je merk?

lees meer

Qii

Ontwikkelen van een merkidentiteit voor een startup

lees meer

Wat als de internationale merkidentiteit niet aansluit op de Nederlandse markt?

Het is een misvatting dat je je niet bezig hoeft te houden met merkidentiteit als die internationaal is bepaald. Juist dan kan een merktraject helpen om aansluiting te vinden op de nationale markt.

lees meer

meer weten?

Wil je weten wat een heldere merkidentiteit kan oplossen voor jouw bedrijf of organisatie?
Bel voor een vrijblijvende kennismaking of vraag naar onze GRATIS ANALYSE.

thomas+broman

Cornelis Koningstraat 3a,
6862 CK Oosterbeek

Telefoon
06 - 21 26 35 54 (Paul Thomas)
06 - 30 23 94 83 (Saskia Broman)

E-mailadres info@thomasenbroman.nl